The Business Year Ofisi

The Business Year Ofisi

program:Office
location:Istanbul, Turkey, 2016
status:Built
contractor: Aks Architecture Construction
photography:Alt Kat Architectural Photography

The Business Years ofisi, İstanbul’da bir plazanın 12. katında bulunuyor. Bulunduğu kat ve konum sayesinde İstanbul’un tarihi yarımadasını 360 derece gören bir manzaraya sahip. İçeriye girdiğmizde ise bizleri doğal malzemelerden yapılmış ürünler ve ortamı canlandıran çiçekler karşılıyor. Bu yaratıcı dokunuşlar ortama sıcak ve samimi bir hava katmış. Aynı zamanda kurumsal
kimliğin dışına çıkmadan çalışanlar için doğal, rahat bir alan oluşturulmuş.

The Business Year bir medya basın ofisi olduğu için bünyesinde birçok tasarımcı ve editör mevcut. Onlar için hem konforlu hem de birbirleriyle etkileşim halinde olacakları bir alan tasarlamayı amaçlamışlar.  Tüm ofis
tasarımı, farklı ekiplerin aktif olmasına izin veren minimum sirkülasyon bırakarak etrafına yerleştirilmiştir. Ofisin kamusal alanları ve ortak salonları bu anlamda çalışanlara fazlasıyla yardımcı olacak gibi gözüküyor.

Ofise gelen çalışan ve ziyaretçileri kapıdan içeri girdikleri anda organik ürünlerden tasarlanan doğa dostu bir duvar karşılıyor. Ayrıca iç kısımlara doğru ilerledikçe yeşil rengin ağırlıklı olduğu mobilyalar, çalışanların kendilerini rahat hissettiği canlı ve ferah bir ortam yaratır. Tasarım ve uygulama hazırlanırken, kütüphane köşesi, dijital nokta, mini mutfak ve bekleme salonları gibi ortak alanlar ele alınmış, ofis çalışanlarının dostane bir ortamda birbirleriyle ilişkilerinin artırılması hedeflenmiştir.